Meldpunt Eenzaamheid Twenterand - Kappers getraind herkennen eenzaamheid

Kappers getraind in herkennen en signaleren eenzaamheid

 

Maandag 16 mei werden vijf Vriezenveense kappers getraind in het herkennen en signaleren van eenzaamheid. Met vijf belangstellenden, waarvan drie salons, kunnen we zeggen dat ondernemers in Twenterand sociaal betrokken zijn en het verschil willen maken.

 

De training werd gegeven vanuit Meldpunt Eenzaamheid Twenterand (MET), onderdeel van ZorgSaam Twenterand en vond plaats in de salon van Your Hairline in Vriezenveen. Ervaringen werden uitgewisseld en kennis gedeeld. Dit alles met als doel de inwoners in Twenterand beter de weg te kunnen wijzen wanneer ze eenzaamheid ervaren.  

Voor velen is de kapper een moment van ontspanning, tijd voor jezelf. Daarnaast is het ook een uitje, een moment van in contact zijn. Voor mensen die eenzaamheid ervaren is de kapper van onschatbare waarde. Kappers hebben tijden het kappen soms intensief contact met hun klanten. Ze hebben een luisterend oor en pikken signalen op, zoals eenzaamheid. Soms geven ze, als de klant er om vraagt, advies. Kappers hebben daarom een belangrijke rol in de aanpak van eenzaamheid.

 

De aanwezige kappers waren erg enthousiast over de training. Ze gaven aan dat ze zich (weer) bewust werden van hun eigen rol in het signaleren en doorverwijzen. Daarnaast waren ze ook verbaasd dat er in Twenterand zoveel mogelijkheden waren op het gebied van ondersteuning, activiteiten en ontmoeting. Opmerking kapper: “Deze training is een aanrader voor kappers, maar ook voor andere contactberoepen. Nooit geweten dat er zoveel aanbod is waar we mensen op kunnen wijzen.”

 

Gemeente Twenterand is initiatiefnemer van deze training. De training wordt in overleg op maat aangeboden en door ervaren trainers uitgevoerd.
Opgave kan bij: Meldpunt Eenzaamheid Twenterand (onderdeel van ZorgSaam Twenterand)
Tel : 0546 – 481 456
Mail: contact@zorgsaamtwenterand.nl